Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Hunor Kelemen: Ar fi de dorit un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2020

Hunor Kelemen, președintele UDMR, a declarat că România are nevoie de o majoritate parlamentară solidă, de centru-dreapta, făcând aluzie la o posibilă colaborare cu PNL și USR-PLUS. Acesta consideră că primul pas pe care noul Parlament trebuie să îl facă este să adopte legea bugetului pentru anul 2021. 

Primul pas care trebuie făcut imediat după 20 decembrie este să învestim un guvern cu o stabilitate politică şi să susţinem dacă este posibil un guvern care foarte repede între Crăciun şi Anul Nou va da o lege a bugetului pentru 2021 fiindcă este legea cea mai importantă care trebuie votată de noul Parlament înainte de Anul Nou, să avem un buget fiindcă aşteptările sunt mari”, a declarat Hunor Kelemen.

Acesta a precizat că rezultatul obținut de partidul pe care îl reprezintă este unul echilibrat.

E un rezultat bun, echilibrat, un rezultat proporţional, trbuie să aşteptăm solicitarea voturilor atât în ţară, cât şi în străinătate, dar sunt convins că rezultatul nostru de pe şase la sută va rămâne şi va fi un rezultat prin care vom contribui la dezvoltarea societăţii noastre şi la apărarea drepturilor comunităţii maghiare din România”, a precizat președintele UDMR.

Hunor Kelemen susține că România are nevoie de o majoritate parlamentară solidă, de centru-dreapta, atunci când a fost întrebat dacă i-a solicitat vreun partid să facă o coaliţie de guvernare.

Nu am avut astfel de discuţii în această seară, nici în zilele trecute şi pot să vă spun ceea ce am mai spus nu numai în campania electorală, ci în toată această perioadă România ar avea nevoie şi din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit, un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta. Nu ne-am schimbat părerea, nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar până când nu sunt numărate toate voturile mi-e greu să spun mai mult mai ales că nu există nicio solicitare din partea nimănui să discutăm. Important este să avem un Guvern până în 22,23 decembrie şi să fie unul stabil, asta înseamnă cel puţin 60% în Parlament. Un guvern cu 50 plus câteva voturi nu înseamnă un Guvern stabil şi ne vom întoarce în criza politică”, este concluzia lui Hunor Kelemen.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW