Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Hoții au spart birourile europarlamentarilor în timpul carantinei/ Eurodeputat: Este un scandal urias si nu inteleg de ce nimeni nu spune nimic

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iulie 2020 Etichete: , ,

Bunurile a cel puțin 50 de europarlamentari au fost furate din sediul Parlamentului European de la Bruxelles în timpul pandemiei de coronavirus, când aceștia lucrau de acasă.

Infractorii au furat computerele, tabletele și alte obiecte scumpe ale membrilor Parlamentului European în momentul în care în clădire nu se afla nimeni și au spart chiar și dulapurile securizate ale parlamentarilor, conform publicației Politico.

Europarlamentarul german, Nico Semsrott, a declarat că este dezamăgit de lipsa de răspuns din partea Direcției Generale pentru Securitate a Parlamentului European, cunoscută sub numele de DG SAFE.

„Este un scandal urias si nu inteleg de ce nimeni nu spune nimic”, a declarat.

„Suntem destul de siguri ca au cautat prin toate lucrurile noastre, pentru ca era destul de multa mizerie”, a spus europarlamentarul german, adaugand ca rapoartele pe care le-a primit aratau ca „intre 40 si 100 de eurodeputati” au avut birourile sparte.

Nico Semsrott și-a anunțat colegii din Parlamentul European despre furturi pe 29 iunie, printr-un mesaj postat pe un grup de e-mail și a postat un video pe Youtube în care arăta cum au forțat hoții cu o cheie sertarul unui birou în care se aflau laptopurile, susținând că firma de securitate angajată la Parlamentul European nu i-a anunțat pe parlamentari despre incident.

Un purtător de cuvant al Parlamentului European a declarat ca parlamentarii au fost informati despre furturi in aprilie si ca „numarul agentilor de securitate care patruleaza birourile a crescut”, in timp ce „accesul in cladiri era controlat de alti agenti”.

DG SAFE, firma de securitate, investigheaza furturile si colaboreaza cu autoritatile belgiene, in timp ce numarul victimelor nu a fost confirmat oficial, a adaugat purtatorul de cuvant.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW