Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Hotărârea Biroului Electoral: Gabriel Mutu, propagandă electorală în școlile din Sectorul 6

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2020 Etichete: , ,

Biroul Electoral al Municipiului București a decis definitiv că primarul social-democrat al Sectorului 6, Gabriel Mutu, candidat pentru al doilea mandat, a făcut propagandă electorală în unitățile de învățământ, utilizând sloganul „Alături de tine”, înregistrat la OSIM de PSD, și sigla sa electorală „S6”.

„Astfel, din asocierea semnului ‘S6’ cu sloganul ‘Alături de tine’, care este al PSD, rezultă că materialul se referă în mod direct la un partid politic, respectiv PSD; materialul este utilizat în timpul campaniei electorale, are obiectiv electoral și se adresează publicului larg (nu doar școlarilor, ci și părinților acestora, prin diseminarea informațiilor pe care copiii le percep în mod direct, la școală).
Prin urmare, utilizarea autocolantelor în cauză este interzisă în școli, potrivit art. 65 alin. 4 din Legea nr. 115/2015”, se arată în Decizia nr. 90 a Biroului Electoral.

Ciprian Ciucu: Fraudă în formă continuată

Candidatul PNL, susținut de USR PLUS, la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a amintit că sloganul „Alături de tine” a fost inscripționat de Gabriel Mutu pe toate ctitoriile din sector.

„FRAUDĂ în formă continuată. Acest slogan al PSD a fost folosit timp de peste 4 ani pe tot ce a făcut primăria, de la coșuri de gunoi, tablete, bănici școlare, etc. a fost pus până și pe podurile de pe Dâmbovița! Ce credeți că se impune? Să mă duc la Parchet sau la DNA?”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Propagandă masivă în școli făcută de G. Mutu/PSD. HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ!
FRAUDĂ DIN BANI PUBLICI și abuz în serviciu!…

Publicată de Ciprian Ciucu pe Marţi, 22 septembrie 2020

Gabriel Mutu: Este o aberație

Contactat de Mainnews.ro pe 10 septembrie pentru a comenta acuzațiile liberalilor cu privire la acest subiect, Gabriel Mutu a afirmat că proiectul de distribuție a materialelor de protecție sanitară în școli a fost anunțat public iar sloganul în cauză este unul utilizat la nivel național.

„Este o aberație. ‘Totul va fi bine’ este un mesaj public național. Noi am anunțat de săptămâni că vom da copiilor, elevilor, profesorilor, personalului nedidactic măști din bumbac pentru a putea să vină la muncă în condiții sigure. Ce mesaj electoral? Am eu slogan ‘totul va fi bine’?”, a declarat Gabriel Mutu.

Întrebat dacă sloganul este utilizat de Primăria Sectorului 6, Gabriel Mutu a subliniat că sloganul nu se regăsește pe materialele sale de campanie electorală.

„Dacă ieșeam cu un mesaj care este trecut pe materialele electorale, înțelegeam, dar trebuie făcută o separație între munca unui primar și activitatea dintr-o campanie electorală care este total diferită față de ce se întâmplă în primărie,” a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pentru Mainnews.ro.

Alegerilor locale sunt programate să se desfășoare pe data de 27 septembrie într-un singur tur de scrutin.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW