Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, despre accidentul epidemiologic de la Suceava: Au fost cantități insuficiente de materiale de protecție

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a explicat marți seara o parte din motivele care au condus la accidentul epidemiologic de la Spitalul Județean Suceava, în urma căruia 92 de cadre medicale s-a îmbolnăvit cu COVID-19.

Horațiu Moldovan a recunoscut lipsa dotării insuficiente cu materiale de protecție sanitară, însă, a ținut să precizeze că de la nivelul Ministerului Sănătății s-au făcut recomandări în privința distribuirii lor către personalul din secțiile de boli infecțioase sau ATI.

„În ceea ce priveşte dotarea cu materiale de protecţie, într-adevăr acolo au fost probleme, au fost cantităţi insuficiente de materiale de protecţie, dar au existat şi există instrucţiuni de utilizare a lor spre punctele de pericol în toate spitalele. Dacă sunt mai puţine la un moment dat într-un loc, ele trebuie distribuite către personalul care lucrează în boli infecţioase, în terapie intensivă, care lucrează cu pacienţi suspecţi. Acest lucru ar fi fost posibil chiar şi la un nivel de aprovizionare poate mai mic. Am fost asiguraţi de suplimentarea tuturor materialelor de protecţie care se importă zilele astea”, a declarat marţi seara, Horaţiu Moldovan la Antena 3, citat de Agerpres.

Moldovan: Se organizează transferul unor medici din Botoşani, Rădăuţi, Iaşi

Secretarul de stat a precizat vor fi aduși medici la Suceava din localitățile limitrofe. De asemenea, după ce va fi decontaminat, Spitalul Județean din Suceava va fi repus în funcțiune exclusiv pentru pacienții infectați cu COVID-19.

„În spital s-a redus numărul de pacienţi internaţi la un număr minim. Mai sunt aproximativ 100 de pacienţi în spital în acest moment. Se organizează transferul unor medici, din centre limitrofe – Botoşani, Rădăuţi, Iaşi care să preia gestiunea spitalului respectiv. Spitalul va fi decontaminat şi repus în circuit, de data aceasta sub forma unui spital de tip COVID. Medicii care sunt în izolare la domiciliu, care sunt în tratament medical, vor fi recuperaţi într-un interval de timp, vor fi negativaţi şi vor reveni să lucreze”.

La Spitalul Județean Suceava, aflat în subordinea Consiliului Județean, s-au descoperit grave nereguli în gestionarea crizei COVID-19, după ce 92 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv. De asemenea, în acest caz procurorii Parchetului din Suceava au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW