Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Hărțuirea online va fi sancționată prin lege. Proiect adoptat de Parlament

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Hărțuirea în mediul online va fi sancționată prin lege. Un proiect de act normativ care prevede incriminarea violenței cibernetice în mediul online a fost, miercuri, adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul USR Cristina Ionela Iurișniți și a fost semnat de parlamentari de la toate partidele politice.

Până acum violența cibernetică nu era inclusă în categoriile violenței domestice. Odată promulgată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial, legea stabilește că “agresorii” din mediul virtual vor putea din sancționați.

De asemenea, conform proiectului de act normative, persoanele hărțuite în mediul online cor putea beneficia de adăpost și de ordin de protecție.

Proiectul definește violența cibernetică astfel: “hărțuirea online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a Tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente, sau a altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite sau utiliza platforme sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința sau reduce la tăcere victima”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW