Tuesday, October 20, 2020
Jurnalism corect


Hackeri chinezi, puși sub acuzare în SUA pentru spionaj cibernetic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , , ,

Doi cetățeni chinezi au fost puși sub acuzare de Departamentul de Justiție din Statele Unite. Cei doi inculpați sunt suspectați că au participat timp de 10 ani la o campanie de spionaj cibernetic.

Campania de spionaj viza contractori din sectorul apărării și cercetători din domeniul Covid-19, transmite Reuters. De asemenea, printre ținte s-au numărat și protestatari din Hong Kong, Dalai Lama și o organizație non-profit creștină-chineza.

Hackerii ar fi încercat să fure studiile legate de un vaccin pentru Covid-19 de la o firmă de biotehnologie din Massachusetts. Nu este sigur încă dacă aceștia și-au dus demersul la bun-sfârșit.

Infractorii cibernetici pe nume Li Xiaoyu și Dong Jiazhi erau contractori ai guvernului chinez, nu spioni oficiali.

Conform autorităților americane, cei doi chinezi au furat terabiti de date referitoare la designul unor arme, informații referitoare la medicamente, coduri sursa pentru software și date personale ale unor dizidenți și opozanți chinezi.

„În acest fel, China s-a alăturat Rusiei, Iranului și Coreii de Nord, în clubul rușinos al statelor care adăpostesc infractori cibernetici, pentru că aceștia să lucreze în beneficiul statului”, a spus procurorul general adjunct însărcinat cu securitatea națională, John Demers.

În rechizitoriu nu sunt menționate numele companiilor sau persoanelor vizate de hackeri.

Cu toate acestea, cetățenii chinezi puși sub acuzare erau contractori ai Ministerului Securității Statului Chinez, o agenție comparabilă cu Central Intelligence Agency (CIA) a Statelor Unite.

sursa foto: nytimes.com

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW