Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Guvernul va prelungi mandatul Comitetului de reglementare al ANRE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: ,

Guvernul va prelungi în ședința de miercuri, 19 octombrie, mandatele membrilor Comitetului de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru următoarele 6 luni.

Mandatele a patru dintre cei șapte membri din Comitetul de reglementare al ANRE urmează să expire pe 23 octombrie. Este vorba de Dumitru Chiriță, președintele, Nagy-Bege Zoltan, vicepreședintele, și Cornelia Sulger și Gabriel Gheorghe, membri.

Menționăm faptul că funcționarea în condiţii de normalitate a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este esențială în condițiile crizei energetice fără precedent cu care se confruntă statele europene, la care se adaugă efectele negative importante, inclusiv în plan energetic, al conflictului din Ucraina, a cărui încheiere este dificil de estimat în prezent”, potrivit Notei de Fundamentare a Ordonanței de Urgență ce urmează să fie aprobată de Guvern.

Guvernul mai arată că, dacă mandatele conducerii ANRE nu vor fi prelungite, vor exista „consecințe negative deosebite”, anume „imposibilitatea funcționării unei instituții esențiale de interes național în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale”.

La începutul lunii septembrie, după ce reprezentanții ANRE au criticat Ordonanța de Urgență pentru plafonarea prețurilor la energie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a acuzat conducerea instituției că ar avea „interese” și a cerut demiterea de urgență a membrilor Consiliului.

„Răbdarea mea s-a încheiat cu ce înseamnă ANRE, am fost mai mult decât tolerant, echilibrat și liniștit, înțelegând că problemele României sunt mult mai importante decât o instituție, dar ce face ANRE și ce a făcut astăzi arată că ANRE nu servește interesul cetățeanului român și nu respectă premierul, coaliția”, spunea, atunci, prim-vicepreședintele PNL, partid aflat în coaliție.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Energie. ANRE susține că Ordonanța pentru plafonări încalcă regulile europene / PNL cere demiterea de urgență a conducerii Agenției: Subminează statul român

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW