Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Guvernul va da OUG pentru a continua învățământul exclusiv online până pe 8 februarie / Sorin Cîmpeanu: Dorinţa noastră este să organizăm semestrul II într-o manieră clasică

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru a continua învățământul exclusiv online până în data de 8 februarie, dar a precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci începând cu semestrul al doilea.

Vom avea mâine (n.r. – miercuri) şedinţă de Guvern. Vom avea o Ordonanţă de Urgenţă prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul I, cu siguranţă, vom termina semestrul I, online. Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul II într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizat, e nevoie de o schimbare la Legea 55 care dădea dreptul ministrului Educaţiei să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în faţa unei întrebări: dacă iniţiem Ordonanţă de Urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să-l iniţiem până în septembrie 2021. Am refuzat acest lucru şi am spus: nu; îl iniţiem până în data de 8 februarie, deci cu bună ştiinţă, mi-am retezat, mi-am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământ online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți, la Antena3.

Ministrul Educației a precizat că revenirea elevilor la școală depinde de mai mulți factori sanitari, precum evoluția ratei de infectare și modul în care se derulează campania de vaccinare.

Ne asteptăm, din păcate la o creştere a ratei de infectare după ceea ce a văzut cu toţii – dacă nu suntem ipocriţi  – pe perioada vacanţei de iarnă”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că decizia finală va fi luată în urma unei analize ce va fi efectuată de experți în sănătate.

În funcţie de rezultatele pe care le vom avea, analiza va fi făcută de persoane care au competenţe altele decât cele ale ministrului Educaţiei. (…) Sunt oameni cu competenţe multiple în măsură să se pronunţe responsabil prioritizând starea de sănătate a elevilor, profesorilor”, a adăugat ministrul Educației.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW