Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Guvernul va aproba bugetul Complexului Energetic Oltenia / Ciucă: Continuăm procesul de asigurare a independenței energetice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Nicolae Ciucă a anunțat, în debutul ședinței de Guvern de joi, 28 aprilie, că Executivul va aproba bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia. Premierul a precizat că, în cel mai scurt timp, CE Oltenia va spori capacitatea de producție la 1.900 de MW.

Am avut discuții cu conducerea Complexului Energetic și am stabilit ca în cel mai scurt timp, și există acest angajament, să sporească producția de energie și să îndeplinim două obiective pe termen scurt: să beneficiem de exploatarea și punerea în folosință a capacității CEO și să continuăm procesul de modernizare și să îndeplinim cerințele de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice”, a declarat premierul, în debutul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că, după ce va face tranziția de la gaz la cărbune, capacitatea de producție a Complexului Energetic Oltenia va crește de la 1.200 de MW la 1.900 de MW.

Un demers cât se poate de important, să continuăm procesul de asigurare a independenței energetice a țării noastre”, a adăugat Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă, după decizia Gazprom: Se caută surse alternative de asigurare a gazului. România nu este afectată

Sursă foto: Complexul Energetic Oltenia

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW