Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Guvernul va aloca 161 milioane de lei pentru reducerea sărăciei până în 2027

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2022

Guvernul va aproba în ședința de miercuri, 30 martie, un proiect de hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei pentru perioada 2022-2027, a anunţat Nicolae Ciucă. Premierul a adăugat că va fi aprobată, în acest scop, o finanţare de 161 milioane lei. 

Obiectivul strategiei este reducerea numărului persoanelor expuse riscului de excluziune socială şi sărăcie cu cel puţin 7% până în anul 2027.

„În şedinţa de guvern de astăzi vom lua decizii pe mai multe domenii. Unul dintre ele este domeniul social. Aici aprobăm o finanţare de 161 milioane lei pentru înfiinţarea a 100 de centre de servicii sociale destinate vârstnicilor şi, de asemenea, vom aproba documentul strategic privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei pentru perioada 2022-2027.

Este un obiectiv prin care ne propunem să reducem numărul persoanelor expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale cu cel puţin 7% până în 2027”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW