Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Guvernul sesizează CCR cu privire la moțiunea de cenzură / Orban: Nu poți să depui moțiune de cenzură în vacanța parlamentară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 20 august 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul condus de Ludovic Orban va depune, vineri, la Curtea Constituțională a României, o sesizare cu privire la moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați. Premierul a afirmat, joi seară, că o moțiune de cenzură nu poate fi depusă în vacanța parlamentară.

 „E pentru prima oară în 30 de ani când se depune o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Sigur că în vacanța parlamentară se poate convoca o sesiune parlamentară, două, trei sesiuni extraordinare, dar e vacanță parlamentară. În conformitate cu Constituția, care face referire la sesiuni, e clar că un parlamentar poate să semneze o moțiune pe sesiune, or sesiunea extraordinară vine ca o prelungire a sesiunii ordinare. Nu înțeleg, mai mult, moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinanră, după care Biroulurile Permanente Reunite au convocat numai pentru data de 20 sesiune extraordonară doar pentru citirea moțiunii, moment în care s-au prins ei că ceva e in neregulă și în Birourile Permanente Reunite au prelungit sesiunea până pe 31 august (…) Din punctul meu de vedere nu e constituțională depunerea de moțiuni de cenzură în vacanță parlamentară”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW