Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Guvernul s-a răzgândit. Purtarea măștii în birou rămâne obligatorie / Florin Cîțu: Este o decizie luată înainte de a o analiza foarte bine

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 mai 2021

După ce vineri seară ministrul sănătății și ministrul afacerilor interne au emis un ordin comun prin care angajații erau exceptați de purtarea măștii în birou, dacă toți erau vaccinați, reprezentanții Guvernului au revenit sâmbătă asupra acestei decizii. 

Prim-ministrul Florin Cîțu, cel care a lansat în spațiul public această idee la începutul lunii mai, a declarat că cei care au semnat acest ordin s-au grăbit, precizând că o astfel de măsură ar putea fi adoptată abia de la 1 iunie.

„Cred că este o decizie luată înainte de a o analiza foarte bine. De la 1 iunie discutăm acest lucru. Deocamdată, cu mască la locul de muncă”, a declarat sâmbătă Florin Cîțu.

Ordinul emis de ministrul sănătății și ministrul afacerilor interne prevedea exceptarea de măsura purtării măștii în spații închise persoanele care lucrează singure în același biroul și pe angajații care lucrează într-un birou în care toți s-au vaccinat împotriva COVID-19, fiind depășită perioada de 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. În plus erau exceptate și persoanele care desfășoară activități fizice intense, prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

În noul act normativ, publica sâmbătă în Monitorul Oficial, a rămas valabilă doar excepția purtării măștii pentru persoanele care lucrează singure în birou.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW