Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Guvernul României, solicitare către Avocatul Poporului legată de spitalele destinate pacienților cu Covid-19: Pacienții nu sunt deținuți, iar medicii și întreg corpul medical nu sunt torționari

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul României a transmis o solicitare către Avocatul Poporului în care a cerut ca instituția să retragă solicitările pe care le-a transmis spitalelor din țară care tratează pacienți infectați cu coronavirus.

Executivul se referă la solicitările transmise de Avocatul Poporului către spitalele covid în care cere ca unitățile spitalicești să comunice informații și documente legate de modul în care sunt tratați bolnavii.

„Guvernul României solicită Avocatului Poporului să retragă solicitările transmise spitalelor în care sunt internate persoane diagnosticate cu COVID-19 de a comunica informații și documente justificative legate de modul în care sunt tratați pacienții și de organizarea instituțiilor spitalicești. Executivul apreciază implicarea Avocatului Poporului în monitorizarea respectării drepturilor și libertăților cetățenești care derivă din legislația națională, precum și din tratatele internaționale la care România este parte”, a transmis Guvernul României, printr-un comunicat de presă.

Guvernul României apreciază ca fiind injustă orice acțiune care pune sub semnul întrebării, fără justificare, activitatea personalului medical din România.

„Totuși, asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detenție este o deformare a realității, o alăturare de rea credință a unor situații care nu au nimic în comun. Pacienții nu sunt deținuți, iar medicii și întreg corpul medical nu sunt torționari, așa cum s-ar putea înțelege din anunțurile pe care spitalele ar trebui să le afișeze în locuri vizibile la solicitarea Avocatului Poporului. Considerăm ca astfel de mesaje pot fi interpretate ca o formă de presiune inutilă asupra personalului medical care asigură tratarea bolnavilor de COVID-19 și creează, în egală măsură, percepții negative pacienților și familiilor acestora. Pacienții din România sunt protejați de Legea drepturilor pacienților nr. 46/2003, iar scopul internării unei persoane depistată pozitiv de COVID-19 este acela de a limita răspândirea virusului. Apreciem efortul depus în această perioadă de personalul medical în contextul crizei COVID-19 și găsim injustă orice acțiune care pune sub semnul întrebării, fără justificare, activitatea acestuia„, mai arată sursa citată.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW