Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Guvernul României a încasat peste 170.000 de dolari, ca urmare a cooperării cu Agenția Antidrog din SUA

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul României a încasat peste 170.000 de dolari, prin intermediul Ministerului Justiției-ANABI, sumă indisponibilizată de către Departamentul de Justiție și Agenția Antidrog (DEA) din SUA ca urmare a investigațiilor derulate în cooperare cu autoritățile de aplicare a legii din SUA și România.

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcția Operațiuni Speciale, precum și procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au lucrat cu anchetatorii DEA în vederea capturării membrilor unor grupări infracționale stabilite în România. Membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obținute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Autoritățile române au arestat membrii grupărilor, aceștia fiind extrădați și condamnați în SUA. De asemenea, după obținerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 $, reprezentând produs al infracțiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiției-ANABI.

„Aceste bune practici în combaterea criminalității organizate reprezintă o dovadă în plus a modului în care, printr-o strânsă cooperare dintre SUA și România, se poate contribui la confiscarea averilor ilicite dobândite de către infractori și la siguranța cetățenilor”, transmite Ministerul Justiției.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW