Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență privind începerea anului școlar. Cine urmează să decidă suspendarea cursurilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: , ,

Guvernul României a aprobat, miercuri, prin ordonanță de urgență, instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar. În învățământul preuniversitar, Consiliul de Administrație al școlii poate propune suspendarea cursurilor. În învățământul universitar, decizia privind activitatea didactică va fi luată de Senatul facultății.

Consiliul de administrație al școlii va avea dreptul să propună, după ce s-a consultat cu Asociația de părinți, suspendarea orelor fizice și realizarea acestora în mediul online.

Astfel, în învățământul preuniversitar, în funcție de evoluția situației epidemiologice, Consiliul de administrație al școlii poate propune, în urma consultării Asociației de părinți, ca desfășurarea activității didactice care presupune prezența fizică a antepreșcolarilor, preşcolarilor și elevilor, să se realizeze prin intermediul tehnologiei și a internetului (cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării)”, se arată în comunicatul de presă emis, miercuri, de Guvernul României.

Facultățile vor decide singure, în baza autonomiei universitare, cu asumarea răspunderii publice, felul în care acestea își vor ține cursurile în anul universitar 2020-2021. Această decizie rămâne la latitudinea Senatului universitar.

În învățământul superior, în funcție de situația epidemiologică și de specificul fiecărei universități, în anul universitar 2020-2021, în baza autonomiei universitare, cu asumarea răspunderii publice și cu respectarea calității actului didactic, desfășurarea activității didactice ce presupune prezența fizică a studenților se stabilește prin hotărâre a Senatului universitar (cu respectarea măsurilor stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării și a reglementărilor generale și sectoriale din Uniunea Europeană privind minimul orelor de practică)”, mai scrie în comunicat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW