Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Guvernul Republicii Coreea va dona 1 milion de dolari pentru sprijinirea refugiaților ucraineni din România

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 august 2022

Guvernul Republicii Coreea va dona un milion de dolari către UNICEF pentru a sprijini copiii și familiile de refugiați ucraineni de pe teritoriul României, se arată într-un comunicat transmis de organizația internațională.

Anunțul a fost făcut de ambasadorul Republicii Coreea în România, ES Rim Kap-soo, și de Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, după ce au vizitat un centru pentru refugiați din Sectorul 6 al Capitalei.

Guvernul coreean este foarte conștient de suferințele poporului ucrainean și ale refugiaților, cauzate de războiul prelungit(…)Este foarte important să vedem cum sprijinul nostru se materializează în ajutor oferit copiilor și familiilor din centrul Blue Dot din Sectorul 6, iar ambasada va continua cooperarea cu centrul Blue Dot. Republica Coreea va participa activ în eforturile de reconstrucție și refacere ale Ucrainei”, a declarat Rim Kap-soo, citat în comunicatul UNICEF.

Anna Riatti a subliniat că ajutorul acordat de guvernul coreean se va traduce în oferirea unor servicii de informare și consiliere, reunificare a familiilor, spații dedicate mamei și copilului, dedicate celor care au fugit din calea războiului în țara noastră.

UNICEF și partenerii săi au înființat 11 centre Blue Dot în România, în care 42.000 de femei și copii refugiați ucrainenei au beneficiat de cel puțin un tip de serviciu de sprijin până la finalul lunii iulie.

Centrul Blue Dot face parte dintr-o rețea de centre de sprijin înființate de UNICEF și partenerii săi pe teritoriul țării, printre care se numără autoritățile centrale, județene și locale, organizații ale societății civile și Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR), pentru a răspunde nevoilor de bază ale copiilor și familiilor care s-au refugiat în România, oferindu-le servicii esențiale”, arată UNICEF.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW