Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Guvernul pregătește un act normativ pentru compensarea facturilor la gaze și energie electrică

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2021

După explozia prețurilor la gaze și energie electrică, Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență prin care o parte dintre consumatori să fie compensați în această iarnă, a anunțat, marți, 31 august, ministrul energiei, Virgil Popescu. 

Potrivit oficialului, de acest act normativ ar urma să beneficieze circa 4,5 milioane de cetățeni cu venituri sub media națională, situată în prezent la 3.451 lei, sau cu un consum sub nivelul mediu.

Controale la furnizorii care au majorat prețurile

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei au demarat în această săptămână controale la furnizorii de gaze naturale și energie electrică care au majorat semnificativ tarifele asumate prin contracte.

Virgil Popescu a explicat că ANRE poate îi poate amenda cu până la 10% din cifra de afaceri pe furnizorilor care au modificat unilateral tarifele în contractele încheiate.

Restart Energy a dublat tarifele peste noapte

Unul dintre furnizorii care și-a atras clienții practicând tarife foarte mici, Restart Energy, și-a notificat clienții privind creșterea prețurilor. Dacă în urmă cu două luni Restart a încheiat contracte pentru furnizarea de gaze naturale la prețul de 130 lei/MWh, acum firma a trimis notificări privind majorarea prețului la 220 lei/MWh. Pentru energie electrică, Restart a majorat prețurile de la 280 lei lei/MWh la 557 lei lei/MWh.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW