Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Guvernul pregătește stimulente pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19 în rândul elevilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 august 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni, 16 august, că, la nivel guvernamental, se discută despre introducerea unor stimulente pentru a încuraja vaccinarea în rândul elevilor din mediul preuniversitar.

În mediul universitar, universitățile se gândesc deja la stimulente pentru studenți. Pentru învățământul preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente la nivelul guvernului, dar până nu va fi o decizie nu mă voi pronunța pentru a nu crea confuzie în rândul a milioane de elevi și părinți”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la B1 TV, citat de Hotnews, fără a oferi detalii suplimentare despre modul în care ar putea fi acordate stimulentele menționate.

Vaccinarea împotriva COVID-19 pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani a început pe 2 iunie, timp în care aproximativ 30.000 dintre ei, ce reprezintă 4% din totalul celor cuprinși în această categorie de vârstă, au fost imunizați, a precizat ministrul Educației. Cîmpeanu a mai afirmat că aproximativ 20% dintre tinerii cu vârsta între 16 și 19 ani au fost vaccinați.

Vaccinurile dezvoltate de companiile americane Pfizer și Moderna sunt singurele aprobate în Uniunea Europeană pentru a fi utilizate la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Reprezentantul Partidului Social Democrat pe partea de sănătate, medicul Alexandru Rafila, susține că cea mai bună măsură ar fi vaccinarea persoanelor care intră în contact cu tinerii, adică părinții și persoanele vârstnice din familii, în timp ce elevii să fie testați de 2 ori pe săptămână.

Sigur că e un anumit efort financiar, dar consecințele legate de nefuncționarea școlilor față în față cred că sunt mult mai costisitoare, nu numai din punct de vedere financiar, cât mai degrabă legat de modul în care acești copii se vor dezvolta, din punct de vedere al modului în care acumulează cunoștințe, cât mai ales din punct de vedere al dezvoltării lor psihologice, de integrare socială ulterioară. Consecințele sunt mult, mult mai grave decât dacă le punem în balanță raportat la aceste eventuale costuri care ar putea să fie necesare pentru acoperirea testării”, a explicat Alexandru Rafila, în cadrul dezbaterii la care a participat și ministrul Educației, citat de edupedu.ro.

Guvernul pregătește stimulente pentru vaccinare

În urmă cu o săptămână, pe 10 august, premierul Florin Cîțu anunța că Executivul se pregătea să acorde 100 de lei pentru fiecare cetățean care se va vaccina împotriva COVID-19.

În schimb, în ultima lună au apărut informații potrivit cărora accesul persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19 ar putea fi restricționat în weekenduri la mall-uri.

Pe același principiu, Guvernul s-ar pregăti să restricționeze accesul cetățenilor în restaurante și cluburi, dacă nu sunt imunizați.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW