Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Guvernul Orban vrea OUG pentru alegerea preşedinţilor de CJ din rândul consilierilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul Ludovic Orban vrea o ordonanță de urgență pentru alegerea președinților de Consilii Județene din rândul consilierilor județeni. Proiectul de ordonanță ar putea fi discutat, marți, în ședința de Guvern.

Conform actualei legislații, alegerea președinților de Consilii Județene se face în mod direct, de către cetățeni.

Pe site-ul ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost publicat un proiect de OUG pentru modificarea si completarea Legii 115/2015, pentru modificarea Legii administratiei publice locale 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii 393/2004, pentru modificarea Legii administratiei publice locale

Proiectul de ordonanță prevede alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor județeni.

„Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti se aleg pe circumscripţii electorale, prin scrutin uninominal”, în timp ce „preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, precum şi viceprimarii se aleg prin vot indirect, de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale”, se arată în proiectul de OUG.

Guvernul condus de Ludovic Orban își va asuma, miercuri, răspunderea în fața Parlamentului pentru proiectul de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW