Sunday, April 5, 2020
Jurnalism corect


Guvernul Orban vrea eliminarea pensiilor speciale, cu excepția magistraților și militarilor. Turcan : Calculul, pe baza contributivității

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că o nouă lege a pensiilor va fi introdusă cu o nouă metodă de calcul pe baza contributivității, iar de la 1 ianuarie pensiile vor crește odată și cu creșterea salariului minim.

„Vreau să mențin un angajament ferm, anume că drepturile câștigate și legislația se aplică. Din perspectiva pensiilor, noi dorim să eliminăm pensiile speciale, cu anumite excepții ale magistraților, care beneficiază de o decizie a CCR și a militarilor. O să ajungem ca pensiile să fie calculate pe bază de contributivitate. Noi mergem cu actuala Lege a pensiilor în aplicare cu creșterea pensiilor de la 1 ianuarie, cu creșterea salariului minim și pe măsură ce avansăm pregătim o lege a pensiilor care să introducă pentru toate pensiile din România sistemul contributivității și dacă, la un anumit moment legea nouă cu legea în vigoare se întâlnesc, avantajele câștigate nu se diminuează, însă se elimină inechitățile din sistemul de pensii”, a spus Raluca Turcan, la Digi24.

În iulie 2019 a fost promulgată actuala lege a pensiilor, ce are în vedere creșterea punctului de pensie, începând cu 1 septembrie 2019 și crescând treptat până la 1 septembrie 2021, după următorul grafic:

1) la data de 1 septembrie 2019, 1 punct de pensie = 1.265 lei;

2) la data de 1 septembrie 2020, 1 punct de pensie = 1.775 lei;

3) la data de 1 septembrie 2021, 1 punct de pensie = 1.875 lei, pe baza contributivității, iar de la 1 ianuarie pensiile vor crește odată și cu creșterea salariului minim.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW