Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul Orban își propune finalizarea proiectului de lege pentru desființarea SIIJ / Ionel Dancă: Vrem modificarea legilor justiției și a codurilor penale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 10 februarie 2020 Etichete: , , ,

Finalizarea proiectului de lege care desființează Secția Specială a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) reprezintă una din actualizările din programul de guvernare al PNL pe care Ludovic Orban îl va depune, luni, în Parlament. Mai mult, șeful cancelariei premierului, Ionel Danci, a mai anunțat că Executivul își propune să modifice Codurile penale și Legile Justiției.  

„Ne-am propus implementarea unor măsuri care să sprijine aceste angajamente și obiective pe diverse domenii. La capitolul Justiție, în programul de guvernare actual ne propunem finalizarea proiectului de lege pentru desființarea SIIJ și constituirea a 2 grupuri de lucru pentru modificarea legilor justiției și a codurilor penale, în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului.

Premierul desemnat Ludovic Orban va depune, luni, la Parlament, cererea de învestire a noului Guvern PNL, care va conține noul program de guvernare al Executivului și lista cabinetului cu miniștrii liberali. Parlamentarii liberali nu vor vota învestirea noului Guvern.

Ministerul Justiției a propus recent un proiect de lege pentru desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Proiectul de Lege privind desființarea SIIJ poate fi consultat AICI.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *