Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Guvernul Orban intenționează să taie din subvențiile partidelor politice/ Suma prevăzută în Legea Bugetului pe 2020

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 decembrie 2019 Etichete: , ,

Guvernul Orban va propune în proiectul de buget reducerea subvenției acordate partidelor politice pentru 2020 cu 30%, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Astfel, în 2020, liberalii vor ca suma totală dată partidelor parlamentare să fie de aproximativ 180 de milioane. O scădere drastică având în vedere că pe anul 2019 partidele politice au primit peste 250 de milioane de lei.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat că salariile demnitarilor pentru anul 2020 vor rămâne la nivelul celor din 2019.

”Păstrăm indemnizațiile la nivelul lui 2019 pentru demnitari. În propunerea noastră va exista o reducere a subvențiilor alocate către partidele politice. Aici e un subiect mai sensibil având în vedere că în 2020 vor avea loc două alegeri, locale și parlamentare. Dar cred că o reducere a subvenției pentru partide este necesară și că orice partid poate cu propunerea noastră să susțină campaniile electorale, cu atât mai mult cu cât în cazul localelor fiecare echipă locală care candidează din partea fiecărui partid are posibilitatea să aibă contribuții care se decontează dacă sumele de bani sunt cheltuite în conformitate cu prevederile legale.

Nu restrângem dreptul persoanelor care sunt pensionate și lucrează la stat. Nu acceptăm să primească și salariu și pensie. Dacă s-a pensionat, înseamnă că a dorit să se pensioneze. Dacă vrea să lucreze la stat, trebuie să i se suspende pensia. La privat poate să lucreze. Când revine la pensie, va beneficia de o pensie mărită. Pensiile să fie pe baza principiului contributivității. Se păstrează pensiile de serviciu ale militarilor. ”, a declarat Ludovic Orban.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW