Thursday, June 4, 2020
Jurnalism corect


Guvernul oferă o „recompensă” pentru asistenții sociali care au îngrijit persoane vârstnice pe perioada stării de urgență

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 21 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Marcel Boloș a anunțat că Guvernul României a adoptat un număr de trei măsuri importante în domeniul fondurilor europene, una dintre ele referindu-se la o formă de recompensare în bani pentru asistenții sociali care au îngrijit persoane vârstnice în această perioadă. 

Marcel Boloș:„Guvernul României a adoptat  3 măsuri importante. Prima măsură care este așteptată de beneficiarii pachetelor alimentare și pachetelor de igienă corporală. Un număr de peste 1, 2 milioane de beneficiari. Prima tranșă de pachete va fi distribuită din data de 4 iunie. Două tranșe de pachete alimentare care vor fi distribuite din 15 iunie. 

Măsura este așteptată și de beneficiari și de industria alimentară și de producătorii de panificație.(…)Valoarea fondurilor alocate este 225 de milioane de euro. (…)

A doua măsură este pentru asistenții sociali. După cum se știe, Guvernul a avut o măsură similară pentru personalul medical implicat în lupta cu Covid19. Guvernul a aprobat de data aceasta pentru o altă categorie importantă de personal care s-a implicat în sprijinul persoanelor vârstnice. Este vorba de 38 000 de asistenți sociali care vor beneficia de acest stimulent de risc social cu o valoare de 1150 de lei, un efort de 45 de milioane de lei. Sprijinul se acordă o singură dată, în sumă fixă, și este o formă de recompensare.

A treia măsură se referă la autoritățile publice locale. Este primul Guvern care alocă înainte cu opt luni înaninte de perioada de programare 2021-2027 un fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului cu proiecte de infrastructură destinat autorităților locale și pregătirea separată a proiectelor mari de infrastructură ale României”

 

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW