Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Guvernul nu a luat nicio decizie privind Secția pentru investigarea magistraților

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Șeful cancelariei premierului a anunțat  la finalul ședinței de Guvern, că în urma discuțiilor referitoare la situația Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu s-a concretizat niciun act normativ.

Întrebat dacă s-a discutat  Memorandumul care priveşte SIIJ, Ionel Dancă a răspuns: ”Au fost prezentate opţiunile legate de situaţia Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor magistraţilor. A fost, de fapt, un memorandum care a prezentat cadrul în care îşi desfăşoară activitatea această instituţie. Nu s-a luat nicio decizie în acest moment, urmează ca Guvernul să decidă calea de urmat”.

De asemenea, acesta a reamintit poziția exprimată de premierul Ludovic Orban cu privire la modificările legilor justiției.

”Aş vrea să reamintesc poziţia exprimată de primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, în calitatea sa şi de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, o poziţie clară consistentă, coerentă aceea de a relua dezbaterea pe legile justiţiei, pe modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, de a relua dezbaterea în cadru parlamentar, cu o consultare amplă a tuturor actorilor şi asociaţiilor profesionale interesate, ţinând cont de recomandările organismelor internaţionale”, a mai spus Dancă.

Ionel Dancă a anunțat că urmează să se stabilească calendarul reluării dezbaterilor cu privire la legile justiției și codurilor penale.

”Urmează să stabilim calendarul reluării acestor dezbateri pe proiectul respectiv. A fost prezentat memorandumul care a avut scopul de a prezenta opţiunile pe care Guvernul le are la îndemână acest memorandum a fost prezentat. S-a luat act de el şi urmează să venim cu soluţiile…Repet nu e nicio surpriză în această materie în ceea ce priveşte poziţia actualului Guvern. Ne dorim reluarea tuturor dezbaterilor, aşa cum am spus pe tot cadrul legislativ în ceea ce priveşte modificările aduse la legile justiţiei, codurile penale, în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, GRECO şi Comisiei Europene”, a mai afirmat Dancă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW