Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul majorează cu peste 7.000 de locuri numărul de posturi în învățământul preuniversitar

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2024

Guvernul a majorat cu 7.800 numărul de posturi din învățământul preuniversitar de stat, în ședința de miercuri, 4 septembrie, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca.

„Vreau să subliniez că astfel numărul de posturi în sistemul de educație trece de 300.000 de posturi. Avem creșe noi, care vor fi date în folosință în acest an, vorbim și de 98 de servicii de educație timpurie complementare prin PNRR. De asemenea, creștem numărul de îngrijitoare pentru creșe și grădinițe”, a declarat Ligia Deca.

E nevoie de specialiști care să-i ajute pe copiii cu cerințe speciale să fie integrați în învățământul de masă, a explicat începutul ședinței de Guvern de miercuri și premierul Marcel Ciolacu.

„În această suplimentare de posturi intră şi posturi de profesor de sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, logopezi, profesori pentru şcoala din spital sau pentru şcoala la domiciliu. În aceeaşi măsură avem nevoie să asigurăm şi personal didactic auxiliar şi personal administrativ, de exemplu avem nevoie să asigurăm informaticieni care să sprijine activitatea celor 1.435 de laboratoare inteligente finanţate prin intermediul PNRR. Şcolile au început deja să primească echipamentele pentru aceste laboratoare”, a transmis ministra Educaţiei.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii