Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Guvernul îl retrage pe fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu din funcția de consul la Strasbourg

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul Orban intenționează să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, din funcția de consul, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, conform ordinii de zi a Executivului.

„Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea şi numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea şedinţă de guvern.

Articolul 3 din HG 454/2018, prevedere pe care acum Guvernul vrea să o elimine, prevede că „ începând cu data încheierii misiunii domnului Sabin Pop (i.e. 26 septembrie 2018), domnul Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză”, se arată în sursa citată.

Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, anchetând modul în care fiul vitreg al acestuia a fost numit în funcția de consul la Strasbourg.

Dosarul a fost închis

Pe 6 ianuarie 2020, procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul în care cercetau fapte de abuz în serviciu și conflict de interese cu privire la Teodor Melescanu.

Potrivit surselor mainnews.ro, anchetatorii au oprit investigația (deschisă în rem) în baza prevederii care spune că fapta nu e prevazută de legea penală sau nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Teodor Meleșcanu a declarat, în urmă cu doi ani, că în procesul numirii consulilor generali, Guvernul României a respectat legislația.

„Am aflat din presă ştirea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. (…) Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta (…) Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a mai spus Meleşcanu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW