Sunday, August 9, 2020
Jurnalism corect


Guvernul Dăncilă, speriat de 10 august. Fifor, apel la protestatari: Nu ne dorim să mai vedem ce am văzut anul trecut

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 6 august 2019 Etichete: , , , ,

Reprezentanţii Guvernului au luat mai multe decizii înainte de protestul anunţat pentru 10 august, care marchează un an de la evenimentele violente din Piaţa Victoriei. Secretarul de stat în MAI Gheorghe Nucu şi secretarul general al instituţiei au fost înlocuiţi, ambii fiind în funcţie anul trecut. De asemenea, cu doar câteva zile înainte să îi expire împuternicirea, Cătălin Ionuţ Sindile a fost demis din funcţia de inspector şef al Jandarmeriei Române. Nu în ultimul rând, ministrul de interne interimar face apel la oamenii care vor manifesta în Piaţa Victoriei să protesteze paşnic.

„Fac apel catre cei care vor protesta sa protesteze in mod pasnic si sa nu uite niciun moment ca suntem un stat pasnic in care cetateanul are dreptul sa se exprime in mod liber. Le solicit tuturor care vor participe sa protesteze in mod pasnic si respectând legea si tot ce inseamna un astfel de protest. Nu ne dorim sa mai vedem ce am vazut anul trecut pe 10 august”, a declarat, marţi, Mihai Fifor.

Cătălin Sindile a fost împuternicit șef al Jandarmeriei Române la câteva zile de la evenimentele din 10 august 2018. Ulterior, acesta, altături de adjunctul său, a fost pus sub învinuire în dosarul deschis de procurori.

Foto: Inquam Photos/Alberto Grosescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW