Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Guvernul dă 200 de milioane de lei pentru operaţionalizarea vagoanelor din Portul Constanţa

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 14 aprilie, la începutul ședinței de guvern, ce proiecte vor fi adoptate astăzi de Executiv. Între altele, se vor aloca 200 de milioane de lei pentru a operaţionaliza vagoanele din Portul Constanţa și va fi adoptată și măsura prin care cei care vor continua să investească peste un milion de euro în economie să beneficieze de sprijinul statului.

Despre portul Constanța, Ciucă a explicat că s-au discutat măsuri pentru a mări „tot ceea ce ţine de infrastructura de operare”.

„În această infrastructură, componenţa feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi astfel, prin hotărârea de astăzi, vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea operaţionaliza ceea ce ani buni de zile a fost blocat, prin vagoanele care au zăcut pe liniile de infrastructură feroviară din Portul Constanţa”, a spus premierul, la începutul ședinței de guvern.

Nicolae Ciucă a arătat că Guvernul va continua să asigure „ritm şi capacitate” capacităţilor de transport din port.

Totodată, prim-ministrul a precizat că măsura prin care cei care vor continua să investească peste un milion de euro în economie vor beneficia de sprijinul statului va intra în vigoare la 1 mai.

„Suntem, de asemenea, preocupaţi de a asigura reglementările necesare, pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de măsura pe care am stabilit-o în acest pachet de măsuri şi cei care vor continua să investească peste un milion de euro în economie să beneficieze de sprijinul statului”, a adăugat premierul.

Măsura va intra în vigoare la 1 mai.

În fine, prim-ministrul a mai anunțat că în ședința Executivului va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care se vor aloca 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii.

„Acest pachet de 1,77 miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde lei, diferenţa o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, aşa cum am discutat cu Ministerul Fondurilor Europene, am identificate deja liniile de finanţare şi vom continua să sprijinim domeniul construcţiilor”, a mai menționat Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW