Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul alocă fonduri suplimentare la rectificare pentru plata concediilor medicale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 august 2022

Guvernul a adoptat joi, 18 august, proiectul de Ordonanță de urgență privind rectificarea bugetară, care cuprinde o alocare suplimentară de 2,49 miliarde lei pentru acoperirea datoriilor pe care statul le are către firme cu decontarea concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

În debutul ședinței de Guvern, prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis că astfel au fost alocate fondurile necesare pentru recuperarea întârzierilor pe care statul le are

„Doresc să subliniez un aspect pe care l-am agreat în coaliție și care este cât se poate de important: au fost alocate sumele necesare astfel încât să poată să fie asigurată plata concediilor medicale și avem garanția că, până la finele anului, la următoarea rectificare, toate aceste sume să poată să fie asigurate fără să mai avem întârzieri în acest sens”, a declarat Nicolae Ciucă.

Chiar și așa, rămâne de văzut dacă la final de an sumele restante vor fi și achitate de către autorități. Este bine cunoscută practica ca pe final de an, pentru a se încadra în ținta de deficit, Guvernul amână diferite plăți pentru anul următor.

Statul se „împrumută” pe spatele firmelor

Conform datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate transmise pentru Digi24, datoriile Guvernului către firme pentru decontarea concediilor medicale plătite angajaților ajunseseră la finalul lunii aprilie la 3,1 miliarde de lei.

Conform aceleași surse, în primele patru luni ale anului, Guvernul a rambursat firmelor 2,23 de miliarde de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 29865 additional Information on that Topic: mainnews.ro/guvernul-aloca-fonduri-suplimentare-la-rectificare-pentru-plata-concediilor-medicale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *