Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Guvernul alocă fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova

By news.ro , in Stirile zilei , at 9 mai 2024

Guvernul alocă joi fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova, premierul declarând că este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului. Este vorba de aproximativ 12 milioane de lei.

”O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgenţă pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.

”Trebuie să rezolvăm acea situaţie de criză acolo unde strada s-a surpat, este o problemă de siguranţă a locuitorilor oraşului. Şi vom aloca suma solicitată, circa 12 milioane de lei şi sper ca lucrurile să reintre cât de curând în normal”, a spus şeful Executivului.

Autorităţile din judeţul Prahova au anunţat că miercuri dimineaţă vor începe foraje în zona străzii 23 August, care s-a surpat în urmă cu aproape două săptămâni.

În funcţie de concluziile specialiştilor în geologie, autorităţile vor lua decizii cu privire la persoanele care au fost evacuate din blocurile situate în acea zonă.

O porţiune din strada 23 August s-a surpat, în zonă producându-se un crater cu adâncimea de doi metri, care a doua zi s-a adâncit cu încă 20 de centimetri. Iniţial, 42 de persoane, locatari ai unor blocuri din zonă, au fost evacuaţi, ulterior fiind luată decizia evacuării altor 16 persoane. Săptămâna aceasta, craterul a fost astupat, în urma unei intervenţii de urgenţă, urmând ca soluţia finală pentru stabilizarea solului să fir găsită şi implementată.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW