Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Guvernul alocă aproape 4 miliarde de lei din fonduri europene pentru gestionarea crizei din sănătate: Sporuri pentru personalul medical și bani pentru achiziția de echipamente medicale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, luni seară, că Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat suma de 3,9 miliarde de lei din fonduri europene pentru gestionarea crizei din domeniul sănătății.

Astfel, personalul medical care este implicat în tratarea și diagnosticarea bolnavilor cu COVID-19  va beneficia de un spor de risc de 2.500 de lei.

De asemenea, vor fi cumpărate măști, mănuși, halate, ventilatoare, monitoare, paturi ATI, medicamente și materiale de protecție.

Suma alocată poate fi suplimentată până la 500 de milioane de euro.

Acești bani vor mai fi folosiți pentru plata a 1.000 de asistenți sociali și comunitari care au grijă de 100.000 de persoane vârstnice. Este vorba de 30 de milioane de euro care vor fi direcționați în acest scop.

De asemenea, vor fi oferite 170.000 de pachete cu produse alimentare și de igienă personală pentru persoanele aflate în categorii dezavantajate sau de risc.

În ceea ce privește plata șomajului tehnic, vor fi alocați 300 de milioane de euro.

Fondurile europene vor mai fi folosite în proiecte de reinserție profesională a românilor rămași fără un loc de muncă, inclusiv a românilor întorși din diaspora dar și pentru relansarea de business-uri naționale.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW