Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Guvernul adoptă măsurile fiscale pe care vrea să și le asume în Parlament

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Guvernul va adopta, astăzi, 25 septembrie,  proiectul de lege prin care introduce noile cote de TVA, va taxa luxul, companiile, băncile şi va elimina facilităţile fiscale pentru angajaţii din IT, agricultură, industrie alimentară şi construcţii.

Ulterior, va fi trimisă cererea de asumare a răspunderii în Parlament, iar până la sfârșitul săptămânii ar putea avea loc ședința comună pentru asumarea răspunderii, după cum a anunțat chiar premierul Marcel Ciolacu.

Parlamentarii vor putea depune amendamente. Din acest moment, timp de 3 zile va putea fi inițiată o moţiune de cenzură.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, proiectul de lege se consideră adoptat. Șeful Executivului consideră că noile măsuri fiscale nu vor afecta „buzunarele” românilor.

„Taxăm suplimentar profitul băncilor şi, mai ales, venim cu o nouă filozofie în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri”, a mai precizat Ciolacu. Şeful Executivului a oferit asigurări că nu va fi mărită cota generală de TVA de 19% şi va fi păstrată o cotă redusă de 5% la lemne, energie termică, cărţi, manuale şi evenimente culturale, respectiv cota de 9% la alimente şi medicamente”, menționa, recent, premierul Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:  Impactul modificărilor cotelor TVA asupra economiei/Analist: Creșterea de taxe se va întoarce împotriva statului

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW