Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a solicitat sprijinul BERD pentru strategia de dezvoltare economică post-coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat a solicitat sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a implementa o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus. Guvernul pregătește și un nou set de măsuri economice.

Virgil Popescu s-a arătat optimist în depășirea cu bine a pandemiei de COVID-19, precizând că este necesar un restart în politicile economice, iar accentul ar trebui să cadă pe domeniul comunicațiilor.

„Ne gândim şi la ce va fi după ce va trece această criză, pentru că eu sunt optimist că vom învinge împreună coronavirusul şi această criză şi trebuie să ştim ce facem după coronavirus, pentru că, după părerea mea, probabil şi economia va trebui restartată, resetată şi adaptată noilor cerinţe. Acum vedem că începem să lucrăm foarte mult de acasă, să folosim comunicaţiile şi probabil va trebui să ne adaptăm foarte mult în zona de comunicaţii, să avem comunicaţii foarte bune, foarte solide. Am discutat ieri (n.r. sâmbătă) împreună cu ministrul de Finanţe într-o audioconferinţă cu BERD şi le-am cerut sprijin pentru a demara rapid o strategie post-coronaviurs, de dezvoltare economică, pentru că vreau să fim pregătiţi când va trece această criză, să vedem liniile şi direcţiile în care economia românească trebuie să se îndrepte după această criză”.

Guvernul pregătește alte măsuri de suport economic

Virgil Popescu a declarat că executivul lucrează la un nou set de măsuri de ajutor economic pentru companiile afectate de pandemia de COVID-19.

„Am anunţat un prim val de măsuri şi aş vrea să vi le reamintesc. Este vorba de acordarea şomajului tehnic în plată de 75% brut pentru companiile afectate de coronavirus, pentru cele închise de ordonanţele militare şi pentru cele cărora cifră de afaceri, respectiv încasările au scăzut cu minimum 25%. De asemenea, avem un pachet de măsuri fiscale şi de creditare a IMM-urilor cu un plafon de garantare atât pentru creditele de investiţii, de până la 80%, cât şi pentru liniile de capital, de până la 90%, ca să asiguram o infuzie în piaţă. Lucrăm împreună cu ministrul de Finanţe şi cu premierul la un al doilea val de măsuri în aşa fel încât să putem ajusta primele măsuri şi pentru a face faţă noilor provocări, pentru că de la o zi la alta, poate de pe o săptămână pe alta, această luptă cu coronavirusul trebuie adaptată la realitate” a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW