Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Guvernul a prelungit valabilitatea certificatului digital

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 februarie 2022

Guvernul a aprobat joi, 3 februarie, o Ordonanță de Urgență prin care prelungește perioada de valabilitate a certificatelor digitale, de la 30 iunie, până la finalul anului 2022, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Decizia este una radical diferită de tendințele înregistrate în alte state europene. De pildă în Franța valabilitatea permisului vaccinal, necesar pentru acces în majoritatea locurilor publice, este de maxim 7 luni de la schema completă, în condițiile în care doza booster de vaccin poate fi efectuată la trei luni. Cine dorește să-și mențină permisul după această perioadă, trebuie să efectueze doza booster de vaccin, a treia în cazul vaccinurilor Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, respectiv a doua pentru vaccinul Johnson&Johnson. Autoritățile din hexagon au luat această decizie după ce studiile preliminare realizate de compania Pfizer au arătat că, pentru o bună protecție în fața variantei Omicron, sunt necesare trei doze de vaccin.

Pe de altă parte, prin intermediul aceluiași act normativ, Guvernul a stabilit la maxim 270 zile după efectuarea schemei complete valabilitatea certificatului digital pentru intrarea în țară, aliniindu-se astfel legislației europene.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW