Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a plafonat salariile bugetarilor pentru anul 2021. Voucherele de vacanță rămân la 1.450 lei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2020

Salariile bugetarilor, inclusiv sporurile, vor fi plafonate în anul 2021, valoarea voucherelor de vacanță va fi menținută la 1.450 lei, iar „pensiile speciale” pentru primari nu vor fi acordate, după ce Guvernul a adoptat în ședința de Guvern o ordonanță de urgență în acest sens.

În contextul problemelor economice generate de pandemia COVID-19, Guvernul încearcă să strângă cureaua în privința cheltuielilor cu salarizarea bugetarilor. Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că ordonanță aduce o economie de 17,6 miliarde de lei la bugetul de stat.

Prevederile controversatei legi privind salarizarea persoanelor plătite din fonduri publice, adoptate de PSD în 2017, ar urma să nu fie aplicate în acest an de executiv. Potrivit sursei citate, valoarea indemnizației de hrană pentru militari și polițiști se menține la nivelul din anul 2020.

Ministerul propune și amânarea până în 2022 a aplicării prevederilor legii prin care primarii încasează „pensii speciale”.

În același timp, punctul de amendă ar urma să rămână la valoarea din acest an – 145 lei.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/guvernul-a-plafonat-salariile-bugetarilor-pentru-anul-2021-voucherele-de-vacanta-raman-la-1-450-lei/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 7219 more Information to that Topic: mainnews.ro/guvernul-a-plafonat-salariile-bugetarilor-pentru-anul-2021-voucherele-de-vacanta-raman-la-1-450-lei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW