Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Guvernul a lansat o nouă platformă de sprijin pentru Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 martie 2022

Guvernul României a anunțat vineri, 11 martie, că a lansat o nouă platformă de sprijin pentru Ucraina. Aceasta va colecta resursele pentru refugiații din Ucraina. Platforma poate fi accesată pe site-ul oficial al Executivului, aici. Aceasta este realizată de Guvern, DSU, condus de Raed Arafat, în parteneriat cu echipa de programatori de la Code for Romania.

Platforma preia inițiativa guvernamentală „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, prin care au fost colectate până acum peste 7.000 de oferte de asistență umanitară pentru cetățenii ucraineni.

Site-ul cuprinde două secțiuni principale destinate cererilor și ofertelor de resurse (alimente, produse de igienă, servicii, voluntariat) și cazării refugiaților, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

„Noua platformă digitală de colectare de resurse este dovada că într-o situație complexă precum criza umanitară din Ucraina, doar împreună putem fi nu numai eficienți, dar putem schimba în bine viețile unor oameni extrem de vulnerabili: Guvernul, societatea civilă și mediul privat”, a declarat consilierul de stat Mădălina Turza, citat în comunicat.

La rândul său, Arafat a punctat că „acest proiect extrem de important vine ca o completare în continuarea procesului de coordonare integrată a tuturor eforturilor și ajutoarelor provenite din partea societății civile, în scopul eficientizării întregului mecanism de sprijin acordat cetățenilor ucraineni”.

„România va continua să își exprime solidaritatea față de toți cei care sunt victime directe ale conflictului militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina, oferind acestora întregul nostru suport, atât de necesar în aceste zile grele”, a punctat secretarul de stat în MAI.

Bogdan Ivănel, reprezentantul Code for Romania, a precizat care sunt cele trei platforme pentru gestionarea crizei umanitare: www.dopomoha.ro, „Sprijin de urgență” și „Un acoperiș”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW