Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de lege pentru suspendarea activităţii operatorilor care încalcă repetat restricțiile, discutat de Guvern în primă lectură

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 martie 2021

Guvernul a discutat, joi, în primă lectură, un proiect de lege care prevede suspendarea activității până la 30 de zile a operatorilor economici care încalcă repetat restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, a anunțat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.

„Guvernul a adoptat azi, în primă lectură, un proiect de lege privind combaterea pandemiei de COVID-19. Aşteptăm punctul de vedere al avizatorilor şi cel mai probabil vom aproba săptămâna viitoare acest proiect de lege și îl vom trimite în procedură de urgenţă în Parlament. Legea 55 prevede sancţiunea principală a amenzii, în cazul în care operatorii economici încalcă normele sanitare, respectiv suspendarea temporară a activităţii acestora. Operatori economici sancţionaţi au continuat să încalce prevederile legale. Am considerat că e necesară instituirea unei sancţiuni complementare. Astfel, închiderea pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile, a sediului principal sau secundar unde operatorul economic desfăşoara activitatea fără a respecta măsurile constituie o măsură adecvată. Se va materializa prin afişarea la loc vizibil, la intrare, a mesajului că spaţiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor impuse pentru diminuarea efectelor COVID, cu menţiunea datei până la care e valabilă această sancţiune”, a declarat Lucian Bode, la finalul ședinței executivului.

Patronii care nu respectă sancțiunea pot răspunde penal

Lucian Bode a precizat că cei care vor îndepărta sigiliile pentru a relua activitatea ajunge să răspundă penal.

„Îndepărtatea sigiliilor în vederea reluării activităţii poate constitui infracţiune conform Codului penal. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste prevederi să fie publicate în Monitorul Oficial şi să fie aplicate în scopul de a limita la minim posibil răspândirea pandemiei. Scopul nostru nu e de a sancţiona cetăţenii, operatorii economici, ci de a limita răspândirea pandemiei”, a transmis Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI: Guvernul a adoptat noile restricții: Circulație va fi permisă până la ora 20:00 iar operatorii vor închide de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, dacă incidența depășește 4‰

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW