Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a decis deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ucraina

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2023 Etichete:

Guvernul a decis joi, 26 ianuarie, deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ, România-Diakivţi, Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru.

„Acest act normativ prevede deschiderea unui Punct de trecere a frontierei care era închis de 13 ani aproape, neîndeplinind în toată această perioadă cerinţele necesare pentru un punct de trecere a frontierei externe”, a spus purtătorul de cuvânt al executivului.

Punctul de trece se va deschide pentru traficul internaţional de persoane, în regim de trafic pietonal şi rutier, inclusiv autobuze, cu marfă, cu program de funcţionare permanent.

Pperaţionalizarea acestui punct de trecere a frontierei de stat se va realiza gradual, într-o primă etapă urmând să fie deschis pentru trecerea camioanelor fără încărcătură şi a cisternelor cu combustibil şi, apoi, în funcţie de condiţiile de infrastructură, va fi deschis şi pentru alte tipuri de vehicule şi de mărfuri.

„Posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat, respectiv controlul mărfurilor, vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat pentru Poliţia de Frontieră, Autoritatea Vamală Română şi pentru CNAIR”, a mai spus Dan Cărbunaru.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW