Tuesday, May 18, 2021
Jurnalism corect


Guvernul a dat OUG pentru starea de alertă / Orban va conduce Comitetul Național pentru Situații de Urgență

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că executivul a emis o ordonanță de urgență prin care se definește starea de alertă. De asemenea, situația în perioada stării de alertă va fi gestionată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va fi condus de premier și va avea trei vicepreședinți: Raed Arafat, Marcel Vela și ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan.

„Starea de alerta reprezintă răspunsul la o situație de urgenta de amploare și intensitate deosebite determinate de unul sau mai multe tipuri de risc constând în măsuri cu caracter temporar proporționale cu pericolul sau cu pericolul prognozat.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va funcţia sub conducerea nemijlocită a prim-ministrului şi va avea 3 vicepreşedinţi în persoana ministrului Afacerilor Interne, ministrului Lucrărilor Publice, având în vedere că la nivel judeţean şi preşedinţii consiliilor judeţene fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca şi vicepreşedinţi, şi secretarul de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, am mai inclus membri în acest comitet, cum sunt inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sau directorul general al Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne,”a declarat Marcel Vela, la finalul ședinței de Guvern.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW