Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară pe 2021 / Ce ministere primesc bani în plus

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2021

Guvernul a aprobat în ședința de marți, 7 septembrie, Ordonanța de Urgență (OUG) pentru prima rectificare bugetară a anului 2021, în contextul crizei guvernamentale. Ministerul Sănătății va primi cei mai mulți bani în plus, 3,7 miliarde de lei, din care 1,9 miliarde de lei se vor duce pentru achiziția de vaccinuri, implementarea măsurilor de stimulare a vaccinării, medicamente, derularea programelor de sănătate și cheltuieli de personal.

Am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare pentru acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a PIB, are o evaluare nominală de 1,17 miliarde. În prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea PIB, în semestrul 2 a fost de 5%, ceea ce arată că investițiile sunt motorul creșterii economice”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de marți.

Peste 2,39 de miliarde de lei vor ajunge și în bugetul Ministerului Dezvoltării, din care 2 miliarde pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Bugetul Ministerului Educației va fi suplimentat cu 964 de milioane de lei, în timp ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene primește 760 de milioane de lei în plus.

În cazul Ministerului Transporturilor, Guvernul a alocat o suplimentare de 660,7 milioane de lei, din care 118 milioane se vor duce către subvenții pentru metrou, iar 170 de milioane pentru întreținerea infrastructurii rutiere.

Ministerul Justiției va primi, în urma rectificării, 13 milioane de lei, pentru lucrări de investiții la sediile instanțelor judecătorești.

Nota de fundamentare pentru rectificarea bugetară poate fi consultată aici.

Bani în plus pentru servicii

Serviciul Român de Informații (SRI) a primit 116,9 milioane de lei, cea mai mare sumă primită de servicii, din care 28,7 milioane de lei se duc pe asigurarea drepturilor salariale, 20 de milioane pentru plata furnizorilor de utilități, 1,3 milioane pentru asigurarea asistenței medicale și 65 de milioane pentru plata pensiilor militare.

Serviciul de Informații Externe (SIE) a primit 17,25 de milioane de lei pentru asigurarea drepturilor salariale și alte 117 milioane pentru demararea de proiecte de investiții.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va primi 41,2 de milioane de lei, în urma rectificării bugetare.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW