Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a aprobat lista spitalelor care vor fi extinse sau modernizate cu bani din PNRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 februarie 2023 Etichete: , , ,

Nu mai puțin de 27 de spitale urmează să fie extinse sau modernizate radical cu fonduri europene provenite prin Planul Național de Redresare și Reziliență, după ce Guvernul a adoptat miercuri, 22 februarie, lista finală a proiectelor. Valoarea totală a investițiilor este estimată la 10 miliarde lei, fără TVA.

A fost bătălie mare pentru fondurile din PNRR alocate pentru spitale. Un număr de 46 de dosare au fost depuse, din care Ministerul Sănătății a eliminat doar patru unități, printre care și Spitalul Județean Sibiu, ceea ce a adus nemulțumirea Ralucăi Turcan.

În final, responsabilii din Ministerul Sănătății au selectat 27 de spitale. Vor fi făcute investiții în investiții în echipamente medicale și aparatură pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată.

„Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 ani din România a fost aprobat! Am investit foarte multe ore de muncă, alături de o echipă de profesioniști din Ministerul Sănătății, pentru a ne asigura că acest proiect va deveni realitate în următorii 3 ani. Ceea ce vreau să subliniez este că ne aflăm în fața unui proiect de echipă, care nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii Partidului Social Democrat, fără munca specialiștilor în management medical și fără implicarea și efortul autorităților publice locale. Sunt convins că aceste proiecte vor reprezenta punctul de turnură în ceea ce privește investițiile în sistemul public de sănătate din România. Finalizarea majorității acestor investiții în anul 2026 va deschide calea dezvoltării strategice și planificate în infrastructura spitalicească de care este atâta nevoie în țara noastră!”, a declarat ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Lista completă a proiectelor: 

Comentarii