Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Guvernul a aprobat compensarea unor vaccinuri. Cine va beneficia de această măsură

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 august 2023 Etichete: , , ,

Guvernul a aprobat compensarea unor vaccinuri în proporții care variază de la 50% la 100%, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, joi, 31 august. Astfel, în luna septembrie vor putea fi decontate și compensate pentru categoriile de risc vaccinurile antigripale, iar din luna decembrie celelalte vaccinuri care contribuie la prevenția în sănătate: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, hepatitic B, varicelic, a precizat sursa menționată. 

„Prin această măsură se elimină total ipoteza obligativității vaccinîrii. Unele vor fi administrate în farmacii(n.r. vaccinul antigripal), altele în cabinetele medicilor de familie”, a explicat ministrul Rafila.

Cine beneficiază de compensarea vaccinurilor

De compensarea vaccinurilor ar urma  beneficieze persoanelor cu boli cronice, persoanelor vârstnice şi cel care necesită anumite categorii de vaccinuri în mod special, aflate în evidența medicilor de familie. Compensarea acestora se va face din luna septembrie ac. Potrivit sursei citate, se lucrează la lista de vaccinuri care pot fi administrate adulților din categoriile mai sus amintite.

„Este bine să ne reluăm anumite categorii de vaccinuri în viaţa noastră de adult. (…) Suntem în plin proces de elaborare a listei de vaccinuri care se referă nu numai la cele ale copilăriei, dar şi pentru adulţi, listă care urmează să fie inclusă în produsele medicamentoase compensate, în diferite grade, la care lucrează Comitetul Naţional de Vaccinologie”,  menționa, recent, secretarul de stat Adriana Pistol.

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, consultat de Main News, 680.000 de români sunt infectați cu virusul hepatitei B. În ceea ce privește tuberculoza, România este primul loc în Uniunea Europeană la rata de îmbolnăvire a copiilor cu TBC. Pentru aceste afecțiuni, adulții pot relua administrarea.

Sursă foto: Twitter 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW