Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a aprobat amenajarea Muzeului Holocaustului. Investiție de peste 50 milioane euro

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2023

Guvernul a aprobat joi o investiție în valoare de peste 268 milioane lei pentru amenajarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.

„Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va fi amenajat în București, cu sprijinul Guvernului, în scopul promovării istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești din țara noastră. Acest obiectiv asumat de statul român în acord cu Federația Comunităților Evreiești din România va contribui la înțelegerea a ceea ce înseamnă diversitatea și multiculturalitatea, combaterea discriminării, xenofobiei și antisemitismului”, au transmis reprezentanții executivului.

Prin Hotărârea de astăzi sunt aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului, o investiție de peste 268 de milioane de lei estimată să se realizeze pe parcursul a 3 ani.

O parte importantă a fondurilor necesare, respectiv 87,8 milioane lei va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar diferența de circa 180 de milioane de lei vor fi asigurate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

SGG, prin Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit hotărârii.

Viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va fi situat în clădirea Banloc-Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr.218, sector 1, București. Clădirea este veche și va fi modernizată și reconfigurată pentru a îndeplini funcțiunile unui muzeu modern.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW