Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind despăgubirea fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete: , , ,

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a afirmat că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind acordarea de despăgubiri fermierilor care au culturile afectate de secetă. Schema de ajutor de stat are un buget de 850 de milioane de lei și va fi acordată unui număr de aproximativ 34.000 de fermieri.

Programul estimează o suprafață afectată de 1,16 milioane de hectare, iar valoarea maximă a sprijinului poate să ajungă la 925 de lei pe hectar.

Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei, pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de 1,16 milioane de hectare. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar, pentru suprafeţele afectate de secetă”, a declarat Ionel Dancă la finalul Ședinței de Guvern de luni.

Fermierii se vor putea înscrie în acest program odată cu publicarea ordonanței în Monitorul Oficial, iar în cursul lunii septembrie se vor face plățile.

Sursă foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW