Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Guvernul a adoptat hotărârea privind relaxarea restricțiilor: Masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise, cu unele excepții / A fost eliminată carantina de noapte

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 mai 2021

Guvernul a adoptat, vineri seară, hotărârea prin care măsurile de protecție împotriva COVID-19 vor fi relaxare. Actul normativ, care va intra în vigoare începând de sâmbătă, 15 mai, prevede că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise, cu excepția zonelor aglomerate, cum ar fi piețele și stațiile mijloacelor de transport în comun. 

Hotarare adoptată de Guvern (textul integral)

Măsurile anunțate de premierul Florin Cîțu:

– Eliminarea portului măștii în exterior, cu câteva excepții, cum ar fi piețele, târgurile, talciocurile sau stațiile de transport public;

– Eliminarea restricțiilor de circulație noaptea, precum și restricțiile de program ale magazinelor. Se stabilește programul restaurantelor, barurilor în intervalul 5:00-24:00.

– Posibilitatea organizării activităților sportive în aer liber cu 25% din capacitate. Participare va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, care au rezultat negativ PCR nu mai vechi de 72 de ori sau antigen nu mai vechi de 24 ore.

– Alte evenimente culturale se pot organiza cu o capacitate de maximum 500 de spectatori, 2 metri pătrați pentru fiecare persoana, precum și cu mască.

– Săli de fitness vor fi deschise, fără a depăși capacitatea de 50%, minim 7 metri pătrați pentru fiecare persoană.

– Păstrarea scenariului galben și verde în cazul școlilor, deși doar 10% dintre elevi vor continua cursurile online, celelalte intrând direct în scenariul verde.

– Se menține interdicția organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise. Începând cu data de 01 iunie, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise să se realizeze cu participarea a maxim 70 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW