Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Guvern: A doua tranșă de bani din PNRR, așteptată în luna septembrie

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 3 august 2023 Etichete: , , , , , ,

România așteaptă prima plată din a doua cerere aferentă Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Guvernul României estimează că fondurile PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, vor fi primite în  prima jumătate a lunii septembrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Am vorbit chiar astăzi cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, şi prima plată din a doua tranşă PNRR va veni în prima jumătate a lunii septembrie şi se ridică la aproximativ 2,7 miliarde de euro. E ceea ce ştiu în clipa asta”, a afirmat Mihai Constantin, joi, 3 august.

Comisia Europeană a aprobat acordarea celei de-a doua tranșe de bani României din PNRR, la sfârșitul lunii iunie ac. România ar fi trebuit să primească suma  de 3,2 miliarde de euro, însă, statul nostru  nu vnu a îndeplinit două ținte importante în domeniul energetic, iar sumele aferente sunt momentan suspendate. Astfel, suma a fost redusă, la 2, 7 miliarde de euro.

Obiectivele nerealizate de Ministerul Energiei sunt semnarea contractelor pentru construirea unei capacități de electrolizoare noi de cel puțin 100 MW și semnarea contractelor pentru proiecte de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz și încălzire centralizată.

Dacă Guvernul României  nu va îndeplini aceste obiective până în februarie 2024, ar putea pierde definitiv suma de 140 de milioane de euro, au avertizat reprezentanții Comisiei Europene. Potrivit Ministerului Finanțelor,  România a primit  1,851 miliarde de euro  din prefinanțarea totală de 3,793 miliarde de euro.

Sursă foto: Guvernul României

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW