Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Grupurile parlamentare de prietenie cu Federația Rusă și Belarus vor fi desființate

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

Biroul permanent reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat vineri, 29 aprilie, două solicitări de desființare ale grupurilor parlamentare de prietenie cu Federația Rusă și Belarus, ca răspuns la războiul pornit pe 24 februarie de Vladimir Putin în Ucraina.

În spiritul Declarației Parlamentului României privind situația din Ucraina, propunem Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților desființarea Grupului parlamentar de prietenie România-Federația Rusă, manifestându-ne astfel, o dată în plus, solidaritatea cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale și nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei”, se arată în nota privind propunerea de desființare, înaintată conducerii celor două Camere.

Anterior, grupurile parlamentare ale AUR și PSD și-au retras parlamentarii din Grupul de prietenie România – Federația Rusă.

USR, PNL, PSD, AUR și UDMR au decis să își retragă parlamentarii și din Grupul de prietenie România – Belarus.

Pe lângă solidaritatea Parlamentului României cu poporul ucrainean, în cazul Belarus, parlamentarii au invocat și pachetul de sancțiuni adoptate de Uniunea Europeană la adresa țării condusă de Alexandr Lukașenko, pentru sprijinul acordat Rusiei în războiul din Ucraina.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW