Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Grupul AVAX va construi centrala pe gaze de la Mintia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 mai 2023 Etichete: , , ,

Mass Group Holding a încheiat cu AVAX Group (Grecia) un contract pentru construcția și punerea în funcțiune a unei centrale electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW în locația termocentralei Mintia (Deva), a anunțat marți, 30 mai, ministrul energiei, Virgil Popescu. Construcția va dura 3 ani și 2 luni, valoarea contractului fiind de 673 milioane euro. 

Unitatea va funcţiona pe gaz natural şi va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodată, componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen.

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru independența energetică a țării noastre”, a comentat ministrul energiei, Virgil Popescu.

Termocentrala Mintia, vândută la finalul anului 2022

Centrala termoelectrică Mintia a fost cumpărată, aproape de finele anului 2022, cu 91 milioane euro de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, în cadrul unei licitaţiei publice.

Mass Global Energy Rom, are obligaţia ca, până la 31 decembrie 2026, să finalizeze investiţia de realizare a unei capacităţi energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz şi energie regenerabilă.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW