Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Grupare de români și italieni, „specializată” în clonarea cardurilor, destructurată de procurorii italieni. Prejudiciu de 300 000 de euro

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , ,

O grupare formată din 20 de români și italieni este acuzată că a furat aproximativ 300.000 de euro de pe cardurile turiștilor din Roma. Totul se desfășura în complicitate cu proprietarii și chelnerii din mai multe restaurante din capitala Italiei. Potrivit jurnaliștilor italieni, ei clonau rapid cardurile clienților care foloseau această metodă de plată. 

Conform anchetatorilor, la plata notei în restaurant, ospătarii treceau cardul de credit al turiștilor nu doar prin POS, dar și printr-un skimmer ( n.r. un aparat care copiază codurile) pe care îl țineau discret în palmă. Datele erau imprimate apoi pe carduri blank și folosite la  diverse cumpărături online. Procurorii italieni spun că au date care arată că românii au cheltuit prin această metodă ilegală aproape 4000 de euro în câteva minute, pe mâncare, telefoane și benzină, relatează Il Messaggero.

Persoanele vătămate erau țintite. Erau turiștii asiatici sau sudamericani, care își etalau bunurile. Membrii grupării foloseau cardurile clonate câteva zile mai târziu, în ideea că turiștii nu se mai află în Italia, iar atunci când vor observa că le dispar banii din cont nu își vor ști cine se ascunde acestui furt.  Această metodă de clonare a cardurilor era folosită din 2015, iar  luni, 17 aprilie, românii și italienii au fost puși sub acuzare pentru furt, înșelăciune, conspirație criminală, notează sursa menționată. Prejudiciul se ridică la valoarea de 300 000 de euro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii