Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Grupare care a exploatat sexual cel puţin 30 de victime, în Irlanda, destructurată. Trei persoane reținute și 10 autoturisme sub sechestru

By news.ro , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea care a exploatat cel puţin 30 de victime în Irlanda. Banii erau trimişi în ţară şi s-au cumpărat imobile şi autoturisme. Pentru disimularea sumelor, s-au înfiinţat mai multe firme. În urma percheziţiilor, şase persoane au fost reţinute.

La data de 25 aprilie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc şi spălarea banilor, fiind dispusă reţinerea a 6 persoane bănuite”, anunţă, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au pus în aplicare 38 de mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Gorj şi Vâlcea şi în municipiul Bucureşti, fiind puse în executare şi 30 mandate de aducere.

În urma percheziţiilor au fost ridicate bani, dispozitive electronice şi a fost instituită măsura sechestrului asigurător  cu privire la zece autoturisme şi un motociclu.

Cum acționa rețeaua infracțională

Potrivit poliţiştilor, activitatea membrilor grupului ar fi constat în asigurarea cazării în imobilele închiriate şi perceperea unor sume de bani cu titlul fictiv de chirie, achiziţionarea biletelor de avion pentru deplasările pe ruta România-Irlanda, crearea, administrarea anunţurilor online şi intermedierea legăturilor, transportul şi protecţia la locaţiile clienţilor, dar şi vânzarea, prin intermediul persoanelor vătămate, a drogurilor de mare risc către clienţi, în scopul obţinerii unor câştiguri mai mari.

La activităţi au participat şi 2 poliţişti din Irlanda.

„În cursul de astăzi, 26 aprilie a.c., urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 6 persoane bănuite, pentru 30 de zile”, a mai anunţat Poliţia.

Sursă foto: Inquam Photos/Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW